söndag 6 december 2009

Plankstek - nostalgi

Idag har det införskaffats plankor för att kunna göra maträtter på planka. Snacka om 70-talsnostalgi!

Teknik-Tomas och jag sprang på plankorna på Clas Ohlson och vi kunde inte motstå dem. I förpackningen ingick det 4 plankor.

Väl hemma förarbetade vi plankorna enligt anvisningarna som följde med förpackningen:
  • Stek in plankan för att ge den rätta smaken. Pensla plankorna rikligt med matolja.

  • Sätt in dem i ugn vid 200 grader och låt dem stå inne tills oljan börjar koka.

  • Ta ut plankorna och pensla med mer olja. Låt plankorna stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
När förarbetet var klart gjorde jag vanligt potatismos smaksatt med vitlök, emmentalerost och två ägggulor. Moset spritsades på plankan, köttet och grönsakerna lades innanför moset. Sedan var det bara att gratinera planksteken på hög värme i ugnen. Till riktig 70-talsplankstek är det bearnaisesås men vi skippade bearnaisesåsen och gjorde en portvinssås till istället.

Och så här blev resultatet:


Nästa gång ska Teknik-Tomas göra Gös på planka.

Over and out L8

2 kommentarer:

  1. Oj oj oj....vad smaskigt!!!!!!
    Tror nog gösen blir lika god!!
    Nu har vi kommit hem från Trysil...några dagars härlig skidåkning.....Men tyvärr så snöade det hela tiden...Men vad gör väl det...Alla mina grabbar var samlade ♥

    SvaraRadera
  2. Åh, snö vad härligt!
    Vi får väl bjuda över "gubben" och dig på en "plankmiddag".

    SvaraRadera