onsdag 25 juli 2012

Cykla i Stockholm

Cykla är ett perfekt och smidigt sätt att ta sig fram på i städer.

Stockholm City Bikes har cyklar som du kan hyra. Du kan låna cyklar mellan 06:00-22:00 alla dagar under april - september. Det går bra att återlämna cyklar dygnat runt. Ett tredagarskort kostar 165 kronor. Då får du låna en cykel i max tre timmar på en dag sen måste du lämna tillbaka den vid en av de många cykelställen som finns. Vill du ha en cykel längre tid än tre timmar måste du byta cykel efter tre timmar, du kan inte använda samma cykel igen.
City Bikes hemsida kan du köpa cykelkortet för tre dagar. På deras hemsida kan du även få information var cykelställen finns och var det finns lediga cyklar att låna. 
Du kan även ladda ner appen Stockholm City Bikes. Det finns en gratisapp och en betalapp som kostar 22 kronor. Med gratisappen får du information om var cykelställena finns och med betalappen får du information om var cykelställena finns och  var det finns lediga cyklar.

Jag gillar idéen med att kunna hyra en cykel. Det vore något för min stad, Eskilstuna, att ta efter.
Det går förstås att hyra cykel i Eskilstuna via t ex  turistbyrån men det jag är ute efter är liknande det system som Stockholm har. Du är inte beroende av när en lokal är öppen och du har flera ställen att hämta och lämna tillbaka din lånade cykel på.

Det vore kul om vi fick konceptet "Eskilstuna City Bikes" till stan och eftersom Volvo har verksamhet i Eskilstuna så kanske de rent av kunde sponsrar med reklamen, Jag rullar : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar