onsdag 20 november 2013

Kul i jul - egen digital adventskalender

Jag hittade ett tips på blogginlägget Adventskalender 2013 - Thinglink på hur man själv kan skapa sin egen digitala adventskalender. Digital lucköppning : )

Här nedan är min adventskalender. Bakom varje siffra har jag kopplat en länk till något "juligt", det kan var ett recept, pyssel eller en kortare film med temat jul.
Hur skapade jag då min advenstkalender?

Jo, jag följde bara den tydliga steg för steg vägledningen i blogginägget ovan. Det enda jag gjorde annorlunda var att jag först skapade en bild med siffrorna 1-24 och det gjorde jag i programmet Photofiltre.


Gå nu till blogginlägget ovan och testa även du att göra en digital adventskalender.

4 kommentarer:

 1. Hej Lotta! Jag undrar om det finns någon möjlighet att se en lucka i taget? Så att man inte kan kolla alla filmerna första dagen? Jag funderar själv på kalender i bloggform där ett inlägg släpps varje dag. /Cecilia

  SvaraRadera

 2. Hej Cecilia, som jag har förstått kan man inte göra någon inställning när "luckorna" ska bli synliga. Det du får göra i sådant fall är att koppla en länk varje dag till det datumet du önskar, dvs lägga ut en länk i taget.
  /Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Nu har jag gjort en kalender som vi ska prova imorgon i klassen. Ska bli lite kul. Har satt ihop lite bilder på det som var har gjort under terminen. Lite kul.

  SvaraRadera