fredag 22 juli 2016

Nice - fantastiskt och fasansfullt

Vi hade bokat hotell i Nice för fyra nätter.
Första dagen promenerade vi runt i Nice. Vi badade, kollade in olika matställen och hann med lite shopping. Nice är fantastiskt, staden har så mycket att erbjuda.
Andra dagen tog vi tåget till Cannes. Cannes var vackert och lyxigt. På eftermiddagen tog vi tåget vidare till Antibes. Antibes var så mysigt, ett ställe som jag verkligen gillade.
Tredje dagen, 14 juli, valde vi att vara i Nice för att fira den franska nationaldagen som skulle avrundas med ett fyrverkeri nere på stranden på kvällen. Vi gick ner till strandpromenaden på kvällen och fick beskåda ett magnifikt fyrverkeri. 

Efter fyrverkeriet tog vi ett glas vin på strandpromenad och det var då helvetet bröt loss. Vi såg och hörde hur människor i panik kom springandes skrikande. De flydde från en stor vit lastbil som skoningslöst körde över allt som kom i dess väg. 20 m från där vi satt stannade monstret som körde lastbilen och började att skjuta. Det var då vi sprang för våra liv. Polisen sköt tillbaka och det sista vi hörde bakom oss innan vi tog skydd i en butik var skottsalvorna.
Vi klarade oss, men det var det många andra som inte gjorde.
Det var helt sjukt och fasansfullt det som hände. Hur kan man någonsin skydda sig från monster som dessa?

Over and out L8

2 kommentarer:

  1. Det är svårt att tänka att någon kan göra något så förskräckligt. Jag har också varit i de städer du nämner, en härlig campingresa när vi var lite yngre.
    Skönt att du klarade dig undan. Man kan inte skydda sig ... livet har sina risker. Man måste göra det bästa av sitt liv. Hoppas du får en fortsatt skön sommar!

    SvaraRadera
  2. Tack Ingrid, jag ska ha en skön sommar och önskar dig detsamma.

    SvaraRadera