tisdag 26 oktober 2010

Digtala post-it lappar

Vi är många som använder Post-it lappar i olika färger och former.
Jag prisar denna fantasiska uppfinning!

Men det behöver ju inte gå till överdrift...


Post-it lappar en (miss)lyckad uppfinning från början
Historien bakom post-it lapparna är en klassiker i genren ”misslyckade uppfinningar som blev en succé”. Spencer Silver, en av 3M:s forskare skulle ta fram ett nytt, superstarkt lim. Resultatet blev istället ett tämligen svagt lim, men till hans förvåning kunde det tas loss och fästas flera gånger utan att förlora sin häftförmåga. Silver såg inget användningsområde för sitt lim, men sände prover på limmet till andra laboratorier inom 3M.

Flera år senare brottades en annan av 3M:s forskare Arthur Fry, som också var körsångare på fritiden, ständigt med problemet att markera sidorna i sitt nothäfte på ett bra sätt. Han löste det till slut med att stryka på Silvers misslyckade lim på pappersark som han sedan klippte i remsor. Det var så prototypen till världssuccén Post-it såg dagens ljus.


Digital version på post-it lappar
Stickies är digitala post-it-lappar som lägger sig på din dators skrivbord. Du kan ställa in tid och koppla dem till alarm så att du inte missar viktiga händelser. Erbjuder även många möjligheter att ställa in färg, storlek och form.
Hämta programvaran gratis.


Så här kan det se ut när du lägger upp digitala post-it lappar på ditt skrivbord på datorn. Smidigt!


Over and out L8

3 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Har installerat programmet här på hemmadatorn nu ikväll, fortsätter med jobbdatorn i morgon. Ska bli skönt att slippa alla lösa lappar. Vill inte tänka på hur det blir om datorn kraschar...

  SvaraRadera
 2. Tror du det funkar på tunna clienter också??

  SvaraRadera
 3. Marianne: Det är bra för ens kom ihåg.

  Britten: Nej, sorry!

  SvaraRadera