söndag 20 november 2011

Hallwylska - Fotografiska - Julskyltning

Helgen tillbringades med en härlig weekend i Stockholm där kulturen fick ta lite plats.
Här är några "kulturella" besök jag hann med.

Hallwylska museet
Stig in genom portarna till Hallwylska museet och förflyttas 100 år tillbaka i tiden. Här får du lära känna familjen von Hallwyls fascinerande historia och det storslagna hem de skapade kring sekelskiftet 1900. Med 2 200 kvm och ett 40-tal rum med exklusiva inredningar i olika historiska stilar innehåller museet en av landets största samlingar av konst, porslin och antika möbler. Sedan Wilhelminas död 1930 har tiden inne i huset stått stilla och det ser fortfarande ut som när Wilhelmina och Wilhelm von Hallwyl bodde här.
 
Ur teknisk synpunkt var den Hallwylska privatbostaden ytterst modern. Här installerades från första början elektricitet, centralvärme, telefoner och badrum. Detta följdes senare av hiss, telefoner och andra innovationer.

Info hämtat från webbsidan hallwylskamuseet.se

Fotografiska museet
Fotografiska har just nu fyra olika utställning där jag var intresserad av On This Earth, A Shadow Fall.

Fotografierna är tagna av fotografen Nick Bandt. Med sitt hantverk ger Brandt en närgången inblick i vilddjurens privata sfär. Brandt, som är en stor djurvän, har vigt sitt liv åt att skildra dessa magnifika varelser. Det började 1996 när arbetet som musikvideoregissör förde honom till Tanzania, där han blev fascinerad av landets natur och djurliv. 2001 började han fotografera och två år senare, 2003, övergav han sin framgångsrika regissörskarriär för att på heltid ägna sig åt att fotografera Afrikas djur.
Info hämtad från webbsida fotografiska.eu

NK:s julskyltning
Julskyltningen vid NK är en återkommande tradition. De inviger vanligen sin julskyltning en vecka före 1:a advent och i år var det avtäckning av NK:s skyltfönstren söndagen 20 november kl. 11:50. 
Arbetet med årets julskyltning har pågått sedan i början på året och kommer att visas i skyltfönstren fram till sista december.

– Jag ville skapa en julskyltning som talar både till vuxna och till barn på ett sätt som känns aktuellt i dagens samhälle. Tomten är en av julens verkliga superhjälte, som fixar allt det där som vi vanliga människor inte hinner med eller klarar av, säger JoAnn Tan, Creative Director för NK:s varuhus och skyltfönster.
Info hämtad från webbsidan nk.se

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar