torsdag 14 juni 2012

Bibblis.se - eleverna skriver egna e-böcker

Jag vill gärna tipsa om en webbsidan bibblis.se där eleverna på Årstaskolan publicerar sina egna e-böcker. Det finns redan ett hundratal böcker i olika genrer som är skrivna, illustrerade och ibland intalade av elever i åldrarna 7-15.
För att låna en bok på bibblis.se behöver du varken ha ett lånekort eller vara medlem. Det enda du behöver göra är att leta upp den bok du vill läsa och klicka på "rätt" lånelänk för rätt filtyp.

Så här skriver bibblis.se om vilka filtyper det finns
För att så många som möjligt ska kunna läsa böckerna på så många olika plattformar som möjligt, så finns böckerna minst i två olika format. Här listar vi vilken fil som passar vilken plattform:


iBooks - Om du har en iPad så ska du välja denna. Det kräver dock att du har appen iBooks installerad och har du det inte är det bara att ladda hem gratis från AppStore.

ePub
- Om du har en iPad eller kör Android ska du välja denna. Samma gäller som ovan och det finns massor av ePub-läsare att ladda hem på Google Play.


PDF
- Om du vill läsa böckerna på en dator ska du välja denna. PC eller MAC spelar ingen roll och nästan alla smarta mobiler och paddor läser pdf:er. OBS dock att du missar vissa funktioner som talat ljud och annat.
Läs Hur du lånar en bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar