lördag 30 juni 2012

Marmaris - sista minuten resa

Min första semesterveckan tillbringades i Marmaris, Turkiet.
Marmaris ligger i västra delan av Turkiets sydkust utmed Egeiska havet.

Teknik-Tomas hittade en sista-minuten-resa med Apollo på midsommarafton och på natten till midsommardagen tog vi vårt pick och pack och drog till värmen.

Vi bodde på Apollo's hotell Exelsior beach som låg nära stranden och Marmris centrum.
Vi strosade ett flertal gånger längs hamnkajen i Marmaris och där fanns det ett stort utbud av restauranger och förtsås en enaståenede marina, allt ifrån små fiskebåtar till enorma yachter.
Marmaris hamn har för femte året i rad blivit utsedd till Turkiets vackraste hamn.


Aktiviteter under veckan
Under vår vecka passade vi på att se lite mer än bara Marmaris.
Tredje dagen hyrde vi cyklar, det kostade 40 kronor/person för en heldag. Vi cyklade till badorten Icmeler som låg ca 5 km från där vi bodde i Marmaris. Icmele hade en något bättre strand än Marmaris och det var en fin cykelväg dit. Vi cyklade längs strandpromenden hela vägen och vi behövde inte ut i trafiken.

Fjärde dagen var vi ut på en båtutflykt hela dagen som vi hade bokat själva via en båtuthyrare. Båtresan med lunch och ett otal stopp vid olika badvikar kostade 100 kronor/person vilket var rena kapet när vi jämförde vad resenärerna som bokade båtresan via Apollo fick betala, deras resa kostade 300 kronor/person. Hutlöst!!


Femte dagen gjorde vi en utflykt till fiskebyn Turunc som ligger ungefär 2,5 mil från Marmaris. På ditvägen valde vi att åka med en av dolmusbussarna som går till Turunc. Det kostade 24 kronor/person. Dolmus är små bussar som går nästan hela tiden. Du kliver på där det passar dig och stiger av där det passar genom att ropa Stopp!

Turunc var ett lite lugnare ställe och betydligt mindre än Marmaris och Icmeler, men jag gillade det, som en heldagsutflykt var det perfekt. På hemvägen valde vi att ta en taxibåt istället. Båten gick varje heltimme från Turunc och kostade 40 kronor/person.


Vi hade en kanonvecka i Marmaris och något som Marmaris alltid levererar så är det en klarblå himmel och sol för oss soltörstande svenskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar