lördag 17 november 2012

Uppstart med Learnit24

I fredags hade vi i Eskilstuna en uppstart med Lars Lingman från Learnit24. 

Så här presenterar sig Learnit24:
LEARNIT24 är Sveriges största oberoende utbildningskonsult för den pedagogiska användningen av datorer och internet i skolan. Vi är fristående och ej bundna till vare sig datortillverkare eller programleverantörer. Det gör oss unika. Vi utgår från det som är bäst för eleven, läraren och pedagogiken. Oavsett tillverkare. Framgången med datorer i skolan sitter inte i hårdvaran. Den sitter i pedagogiken: i elev- och lärarkraften.
I samband med att skolan digitaliserar eller vid införandet av ”en-till-en” datorer i en kommun eller skola ger LEARNIT24 utbildning och stöd för skolledning och lärare. Stödet och utbildningarna säkerställer att IT-satsningen leder till ett pedagogiskt mervärde.

LEARNIT24 strävar efter att skapa en utveckling på skolan som är inspirerad av IT:s möjligheter, men drivs av pedagogiska visioner. Tekniken är viktig men pedagogiken skall stå i centrum.

Se filmen Processledning Learnit24

Här är några axplock från dagen med Lars Lingman
Vi provade på tjänsterna Answergarden och Todaysmeet.
Tjänsterna var enkla att använda och kan användas när du t ex vill ställa en eller flera frågor på en föreläsning och deltagarna svarar i realtid.
Tjänsterna kräver ingen inloggning, utan det är bara att skapa frågan och vips så får den som skapade frågan en länk som deltagarna kan gå in på för att svara på frågan. Lätt som en plätt!
Svaren i Answergarden kommer upp direkt på skärmen och om flera har skrivit samma ord blir just det ordet större, se bild ovan.

I Todaysmeet skapas en chattrum där deltagarna kan diskutera en fråga och föra en dialog där svaren ochså visas på skärmen i realtid.
Se filmen hur Todaysmeet fungerar

Dagen innehöll också ett antal diskussioner om bland annat hur vi bygger motivation kopplat till behov och nytta.
Lars hade en genomgång av EU:s åtta nyckelkompetenser och 21 st century skills.
Vi fick presenterat vilka framgångsfaktorerna är för skolutveckling med elevdatorer.
Vi såg en film med Ken Robinson,www.ted.com , och diskuterade vad vi såg i filmen utifrån tolerans.

Ja, det här var bara ett axplock på vad dagen innehöll.
Nu ser jag framemot dag två och återkommer då med ett nytt inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar