söndag 8 november 2009

Facebookspelet Icytower

Svenska Muskedunders Facebookspel Icytower har på fem veckor fått över 700 000 dagliga spelare - helt utan marknadsföring. Succé med andra ord.
Därmed är det en av Facebooks snabbast växande applikationer.

– Det känns kul att vara först ut där och att antalet användare växer så snabbt. Den riktiga releasen där vi kommer att lansera spelet ordentligt blir framåt december, säger vd Magnus Alm.

Muskedunder består av sju personer och omsätter i år ungefär lika många miljoner. Hittills har man främst arbetat som konsulter och gjort reklamspel i flash för företag. Men Muskedunder har alltid behållit rättigheterna till källkoden och har därmed kunna bygga upp sin egen teknik och sina egna spelmotorer.Spelet Icytower fick man tillgång genom att köpa upphovsmakaren Johan Peitz företag Free lunch design. Icytower var en gång i tiden Peitz hobbyprojekt, men är idag det näst mest nedladdade gratisspelet på exempelvis Download.com.

Vad är Icy Tower för slags spel?
Så här förklarar en som provat spelet:
Icy Tower är ett mycket enkelt plattformsspel, men när du väl börjar spela är det svårt att sluta. Icy Tower består av att gå upp steg för steg med halsbrytande hopp, snurrande rörelser och piruetter. Du får inte falla ner i det tomma, utan ditt mål är att nå tornets högsta punkt. Ju mer du tar dig uppåt, desto fler poäng samlar du (du måste tjäna så många poäng som möjligt) och värdet på räkneverket höjs samtidigt som Harolds hastighet ökar.
Icy Tower är ett mycket enkelt spel grafiskt sett och har en stor rörlighet. Vissa animeringar får dig säkert att le.
Icy Tower har två typer av musik som du kan välja mellan, Rap och Disco beroende på den person du väljer. Men om det finns något som verkligen är speciellt för Icy Tower är det dess höga beroendeframkallande känsla och dess spelbarhet.


Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar