torsdag 16 juni 2011

Sju nominerade till Iris Ljudbokspris

Jag läste i svd.se att sju ljudböcker har nominerats till Iris Ljudbokspris som delas ut för tredje året i samband med bokmässan i Göteborg. Iris Ljudbokspris priset delas ut till författare och uppläsare av den ljudbok som förmedlar bästa upplevelse baserad på tolkning och berättelse.

Här nedan är två av de sju ljudböckerna som har nominerats. Lyssna till ett smakprov ur var och en av de två nominerade böckerna.

Kriget är slut av Morgan Alling
Boken är en biografi där Morgan Alling berättar om sin barndom. Under sina första fyra år bodde Morgan och hans lillebror Stefan tillsammans med sin ensamstående alkoholiserade mor. Vardagen var fylld av supande, slagsmål och flyttar mellan olika lägenheter. Men mamman älskade ändå sina söner och försökte ta hand om dem så gott hon kunde.
Men till slut tappade mamman kontrollen över festandet, förlorade jobbet och blev inlagd på behandlingshem. Morgan och hans lillebror hamnade på barnhem, men trots mammans alla löften kom hon aldrig och hämtade dem. Istället skildes bröderna åt och skickades från fosterfamilj till fosterfamilj.

Uppläsare: Morgan Alling
Kriget är slut av Morgan Alling (smakprov)
by SvDseRapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist
Bröderna Henning och Albert lever ett stilla liv utanför Onslunda på Österlen. Vardagen består av cykelturer till handelsboden och på avstånd håller de ett öga på sitt gamla föräldrahem. Men förändringar stundar. Barndomshemmet blir behandlingshem för missbrukande kvinnor och rykten går om märkliga rundlar i rapsåkern bakom brödernas uthus. Ett litet missförstånd i TV-kameran och Hennings och Alberts lugna liv är ett minne blott.

I Rapsbaggarna visar Karin Brunk Holmqvist återigen prov på sin sällsamma förmåga att med fantasi och mycket humor skildra människor när stad möter landsbygd och gammalt möter nytt. I Rapsbaggarna är hon i högform: sprudlande, träffsäker och som alltid med en öm glimt i ögat.

Uppläsare: Stefan Sauk


Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist (smakprov) by SvDse

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar