söndag 15 januari 2012

BETT 2012 och bestulen

Yes, då var jag hemkommen efter några intensiva och inspirerande dagar på BETT-mässan i London.
Mässan var gigantisk stor och det var mycket att ta in. Men allt var bra utmärkt på orienteringskartan och arrangörerna kan verkligen sin sak. Utställarna var indelade i olika zoner med en tillhörande färg utifrån vilken målgrupp de vände sig till. Du som besökare hittade lätt till de zoner du var intresserad av.

Det jag tyckte många av utställarna visade upp var olika interaktiva lösningar och portaler.

Seminarier
Jag var på ett antal seminarier och första kvällens seminarie var med DIU. Ruben Puentedura var en av talarna. Men tyvärr så tog minglet över så det var lite svårt att höra vad Ruben sa.
Det skulle vara intressant att få lyssna lite mer ingående från Ruben.
Bilden är hämtad från bloggen IKT-pedagoger i Kungsbacka
Ruben är amerikan och utbildningsforskare. Han föreläser om stegen mot framtidens lärande. Ruben har tagit fram SAMR-modellen. SAMR är en förkortning som sammanfattar en fyra stegs modell för att titta på och förstå användning av teknik i lärandet. Modellen är tänkt att hjälpa lärare att se vad de kan göra för att få ut så mycket som möjligt av användandet av datorn i undervisningen.

Microsofts seminarium fick jag lite tips från Anna Ljungqvist på program som jag inte har provat på innan. Hon tipsade om PhotoPeach, Glogster och Community clips.
Helena Mischel presenterade Lync .

Men vad är då Lync?
Se youtubeklippet What's Lync?Bestulen
Det som var tråkigt var att jag blev bestulen på min handväska första kväll när vi var ute och åt. Det var bara att ringa polisen, spärra kort och låsa telefon : (
Känslan som infinner sig är att man känner sig både lurad och kränkt, ingen rolig känsla.  
Med hem till  Sverige har jag nu även en Crime rapport.

Over and out L8

6 kommentarer:

 1. Har inte varit på BETT-mässan men blev lockad av din beskrivning. Kanske nästa år?
  Eftersom jag arbetar centralt på kommunens IT-avdelning tittar vi på Lync nu när vi går över till Windows 7 och Office 2010. Många integrationsvinster.
  Så jobbigt att behöva ta tid och energi från mässan till polisanmälan och vara utan kort och telefon.

  SvaraRadera
 2. Hej Britt!
  Ja, har du möjlighet att åka på BETT-mässan ska du absolut åka. Se i så fall till att du bokar in seminarier, de håller bra kvalité.
  /Lotta

  SvaraRadera
 3. Fick tyvärr inte åka på Bett mässan i år men var förra året och jag håller med, seminarierna håller hög klass. Det är nog inte fel att även boka skolbesök. Flera kollegor jag känner var på skolbesök och det var otroligt lärorikt. Själva mässan är också fantastisk men man blir bra snurrig efter ett tag om man inte har något speciellt man vill fokusera på.
  /Irene Ehrnholm

  SvaraRadera
 4. Hej Irene!
  Om jag åker på BETT-mässan igen så ska jag se till att besöka en skola. Jag håller med om att lite trött i huvudet blev jag efter en heldag på mässan.
  /Lotta

  SvaraRadera
 5. Bilden från IKT-pedagoger i Kungsbacka var intressant. Det är väldigt lätt att bara använda datorer för att förenkla undervisning tycker jag. En gång försökte jag utmana tekniken med att eleverna skulle mejla eller Bluetootha bilder från sina mobiler till mig...men det gick inte.

  Berätta om någon Redefinition-lektion du nyligen haft!

  SvaraRadera
 6. Hej Digital Bildlärare!
  Jag är utbildad lärare men arbetar inte som lärare nu utan jag jobbar som IT-utvecklare i Eskilstuna kommuns grundskolor.
  Vi i Eskilstuna "pimmas" för fullt och i PIM-utbildningen arbetar lärarna med Photofiltre som är gratis. Jag bifogar en länk till hur du eller dina elever kan arbeta med Photfiltre.
  http://www.pim.skolverket.se/xp/handledningar/bild/a/2/
  Sen är Photostory och Moviemaker också program som är enkla att arbeta i.
  /Lotta

  SvaraRadera