söndag 29 januari 2012

Testat Hitachi interaktiva projektor

Det har köpts in ett antal Hitachi interaktiva projektor till skolorna i kommun.
Med projektorn levereras programvaran Starboard och en speciell IR-penna så du får till en interaktiv skrivyta utan att investera i en speciell tavla. Starboard's programvara finns på svenska och är utvecklad av pedagoger på Cambridge University U.K.
Jag har precis börjat bekanat mig med programmet Starboard och det jag hunnit med att testa hittills verkar lätt och intuitivt.

På första bilden skrev jag först för hand och sen konverterade jag det till en text som kanske blev både snyggare och mer lättläst på andra bilden. Det var enkelt att ändra texten från handstil till tryckt text.

Här är ett videoklipp på hur Starboard fungerar:

Har du testat programvaran Starboard? 

Over and out L8

2 kommentarer:

  1. Har inte testat Hitachi interaktiva projektor. Däremot har jag fått Epsons kortskjutande interaktiva projektor demonstrerad av säljare. Det jag reagerade på där var ljudet av pennan som innehöll "intelligensen". Den lät väldigt hårt mot en vanlig whiteboard. Tror att en del elever kan bli störda av detta. Är det likadant med Hitachi?
    Programvaran Starboard har jag inte heller testat. Smartboards med tillhörande Notebook-program finns på några ställen i kommunen.

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte inte att pennan till Hitachi lät speciellt mycket mot underlaget. IR-pennan har en plastspets.
    /Lotta

    SvaraRadera