fredag 27 januari 2012

Facebook Timeline - konverteras till alla

Traditionell profilsida eller profilsida med tidslinje?
Nu har du snart inget val som användare. Jag läste på idg att nu meddelar Facebook att företaget kommer att konvertera samtliga konton till den nya tidslinjen inom de kommande veckorna.
Enligt Facebook kommer användarna att få en förvarning sju dagar innan deras konto konverteras till den nya tidslinjen.

Hur fungerar Facebooks tidslinje?
Tidslinjen gör om din profilsida till en tidslinje och allt innehåll organiseras i ordning, sorterat efter datum och år.
Tidslinjen visar alla dina uppdateringar, bilder du laddat upp och när du blev vän med olika personer på Facebook.

Hur får jag tidslinjen på min profil?
Gå till www.facebook.dom/about/timeline och klicka på knappen [Skaffa tidslinje].
När du fått den nya profilsidan med tidslinjen ska du ladda upp en toppbild. Jag har lagt ut en bild när jag ligger på en luftmadrass i Thailand. En bra storlek på toppfotot är  850 X 316. Här är min toppbild:
Gå till PC för alla och läs hur du kommer igång med Facebooks nya tidslinje.
Se youtubeklippet Introducing Timeline:


Over and out L8

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Tack för att du tar upp detta! Jag såg på mitt facebook konto att detta med tidslinje var på gång men jag orkade inte riktigt bry mig och ta reda på var det var. Det har varit mycket nytt på Facebook den senaste tiden. Nu känns det lite lättare :)

    SvaraRadera
  2. Jag har också fått meddelande att det är dags för tidslinje. Vad jag förstår går den inte att avaktivera? Jan Svärdhagen har skrivit ett intressant inlägg http://etik.blogspot.com/2011/12/mission-impossible-ta-bort-facebook.html, där han resonerar runt detta. Eftersom jag valde att inte aktivera den, utan väntar på den blir obligatorisk, får jag avvakta med personliga synpunkter på tidslinjen.

    SvaraRadera