torsdag 5 april 2012

Google’s Project Glass - Science fiction

G o o g l e har utvecklat en ny typ av glasögon, Project Glass.

I videoklippet nedan vill Google visa tänkbara områden hur du kan använda Project Glass. Project Glass kan kanske ersätta många av de funktioner som du använder i din smartphone idag.
Project Glass är kopplade till Internet och det glasögonen ”gör” är att projicerar information från din omvärld. När du är ute och passerar något som intresserar dig eller om det händer uppdateringar Internet som du är intresserad av. Med andra ord har du en mobildisplay framför ögat med dessa glasögonen. Läs mer på idg.se

Kolla in videon, nog är det lite science fiction över det allt!

4 kommentarer:

 1. Oj, allt verkar så användbart, enkelt och positivt i klippet. Samtidigt far tankarna till var vårt privatliv finns? Eller lever vi transparent framöver? Ingenting hålls "hemligt".

  Tror att klippet visar vår verklighet ganska snart. Vi vänjer oss vid att vara öppna och tillgängliga. Eller blir det en motreaktion?

  Spännande film du visar!!

  SvaraRadera
 2. Hej Britt och tack för din intressanta reflektion.
  /Lotta

  SvaraRadera
 3. Håller med dig Britt, allt verkar så enkelt, och tack Lotta för att du tipsade om filmen! Det här kanske är verkligheten - men ibland tänker jag att vi glömmer bort att vara eller uppleva IRL helt enkelt. Allt ska kunna appliceras, dokumenteras och delas. Är detta framtiden?

  SvaraRadera
 4. Hej Annika, tack för ditt inlägg!
  Nej, vi får inte sluta att uppleva saker och träffas IRL.
  / Lotta

  SvaraRadera