måndag 8 juni 2009

Nödvändigt eller onödigt med IT i köket?

Vad bra det vore om jag hade en dator i köket, en köks-pc.
Att ha en dator i köket kan ju tyckas onödigt, men jag ser bara fördelar.
Jag hade tänkt mig att min köks-pc skulle vara uppbyggd utifrån bildmenyer på en skärm.
Här är förslag på hur jag tänkt att skärmen ska se ut där jag gör ett val av vad skärmen ska visa för mig.Mat- och receptikonen, surfa till matsajter och läsa recept.
Musikikonen, lyssna på mp3-musik, radion eller en cd.
Tv-ikonen, titta på tv eller se en DVD-film.
Kalenderikon, läsa familjens kalender för att veta när alla kommer och går.Väderikon, få information om väder och temperatur.Jag kan göra listan ännu längre med t ex bildspel från familjens semestrar, digitalböcker...

Tänk vilka möjligheter om jag kunde välja på allt detta medan jag tillagade något i köket.
Det kanske rent av kunde bli roligt att göra mat till matlådan!

Det som behövs är bara en "liten" installation.
Jag får lobba för det med teknik-Tomas.

Blir det inte min önskade installation får det kanske bli en onödig men nödvändig IT-pryl till köket i alla fall, nämligen en Recipe Reader för 25 000 kr, som hittat!

"Idag finns otroligt mycket receptsidor på nätet och många tar fram sina recept med hjälp av datorn istället för att titta i mormors kokbok. Demy Kitchen Safe Touchscreen Recipe Reader består av en 7-tums pekskärm och en inbyggd dator som kan spara massvis med recept från sidan Key Ingredient som även står bakom den här “kokboken”. Det går även givetvis kopiera in recept från andra sidor och även mata in recept manuellt. Tanken är att man skall kunna ha sin digitala kokbok i köket istället för att behöva springa bort till datorn eller att skriva ut recepten på papper. Denna lilla digitala kokbok släpps i maj och kan då köpas från Amazon för $299 (2500kr)."

Eller så får jag nöja med "Det går lika bra med selleri!"Over and out L8

4 kommentarer:

 1. Jag kan se många fördelar med en köks-pc...men min skulle då vara spärrad för sportresultat och börsens händelser...:)

  SvaraRadera
 2. Tänkte inte på det, tack för tipset.

  SvaraRadera
 3. Det finns inga tekniska hjälpmedel i hela universum som kan förbättra min matlagning :) Jag är bara bra på att äta men det gör jag desto bättre.

  SvaraRadera
 4. Hahahaha....känner jag dej rätt så Lotta.....o det tror jag att jag gör eftersom du är min fd "sambo".....så har du nog snart fixat en sån dator till ditt kök....:-)
  ♥....Hälsa Tomas att han har jobb att utföra...*fniss*

  SvaraRadera