söndag 25 oktober 2009

Eskilstuna 350 år

Grattis på födelsedagen Eskilstuna!
Den 25 oktober för 350 år sedan utfärdade Karl X Gustav stadsprivilegier för Eskilstuna.
Datumet räknas därför som Eskilstunas grundläggningsdag.

Ikväll var jag tillsammans med många andra eskilstunabor och tittade på skådespelet över Eskilstunaån för att fira 350-åringen.

Det hade utlovas ett skådespel som skulle var en musikalisk och visuell resa från dåtid till framtid genom vatten, ljus, laser och projektioner.

Enligt jubileumsgeneralen Martin Roos var 80 personer involverade i föreställningen som skulle synkas under skådespelets 20 minuter. Imponerande!

Jag hade stora förväntningar på showen men den "lyfte" inte riktigt i mina ögon. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig...det var vackert och stämningsfullt men inte direkt mäktigt.
Det var kanske runt det som jag hade byggt upp mina förväntningar.

Over and out L8

3 kommentarer:

 1. jag var helnöjd! Vacker musik, att visa film i luften! han som klättrade i ett grönt vattenfall uppför pinnen i pölen och kanske bäst-de brinnande luftballongerna! Jag är stolt över Eskilstuna, det här är en häftig stad där det händer häftiga saker!
  Götilda

  SvaraRadera
 2. Håller med Götilda - jag tyckte showen var urcool. Till och med regnet kändes regisserat - det passade så bra in först med lite dugg och sen de stora dropparna när showen blev intensivare med många olika spännande inslag här och där för att sedan helt upphöra när showen var slut. Heja Eskilstuna - nu går vi med stora kliv från ett härligt 350 års jubileum rätt mot visionen den stolta Fristaden.

  SvaraRadera
 3. Läser i Eskilstuna Kuriren att det var ett bildspel om Eskilstuna som svävade ovanför ån.
  Va?!
  Det syntes inte där jag stod!
  Jag som trodde att jag stod så strategiskt i Stadsparken mitt över Strömsholmen.
  Undra om det var något mer jag missade?!

  SvaraRadera