söndag 4 oktober 2009

Pelargonernas "liv" i mina händer

Jaha, då var det höststädat trädgården!
Trädgårdsmöblerna har ställas undan och täckts med en presenning.
Blomarrangemang i olika sorters krukor har tömts och ”trädgårdsavfallet” ska till återvinningsstation.

Men jag var tveksam till hur jag skulle göra med pelargonerna som fortfarande blommade så vackert…skulle jag bara kasta dem? Jag har ju hört att en del sparar sina pelargoner och låter dem övervintra till nästa vår. Jag som inte är begåvad med gröna fingrar har aldrig ens tänk tanken förut att "spara" några blommor. Jag köper nya varje vår…men tänk om jag skulle försöka få pelargonerna att övervintra. Jag bestämde mig efter viss tveksamhet att göra ett försök att få pelargonerna att klara en vinter i min vårdnad. Jag tröstar mig och pelargonerna med att de i alla fall skulle ha ”dött” på återvinningensstationens komposthög , så nu ligger deras "liv" i mina händer.

Eftersom jag inte har en aning om hur pelargoner ska övervintra gogglade jag och hittade en webbsida med tips på hur pelargoner övervintrar bäst, Era Garden .
Jag tar mitt uppdrag (omöjliga uppdrag) som pelargonövervintringsskötare på största allvar och tycker bestämt att mina fingrar börjar skifta i en svagt ljusgrön nyans.

Over and out L8

4 kommentarer:

 1. Om Du får det att fungera så tar jag tacksamt emot något litet förslag...:-O
  Har heller aldrig sparat mina...Ska nån gång vara den första eller?...Njaaeee, tveksam till det!!

  SvaraRadera
 2. Ha, ha, det blir nog för mig att köpa nytt inför våren.

  SvaraRadera
 3. Kära Lotta,
  det enklaste är att bara sätta in dem i ett fönster och vattna lite sällan. Helst utan element, men det går bra ändå. I vår är de långa och rangliga. Då kan du klippa ner dem ordentlig och gödsla så frodas de igen.

  SvaraRadera
 4. Götilda: Det låter enkelt när du säger det. Jag får återkomma i vår med slutreslutatet.

  SvaraRadera