torsdag 28 januari 2010

Bye, bye snö och kyla

Nu är det nedräkning inför resan till Malaysia och Thailand till sol och värme. Härligt!
Resan är Teknik-Tomas fylla-gubbe-present.

Resrutten är tänkt så här:
Langkawi - Koh Lipe - Koh Bulon - Koh Ngai - Langkawi - Kuala Lumpur
Langkawi
Langkawi är en ögrupp utanför Malaysias nordvästra kust, nära gränsen till Thailand. Ögruppen består av 99 öar. Langkawi betyder brun örn.En utflykt som man tydligen inte ska missa är: "Mangrove tour", som är en båttur till världens äldsta mangroveträsk. På Langkawi ska vi bo på Sunset Beach Resort.

Koh Lipe
Ön är en av de över femtio öarna i den marina nationalparken Tarutao. Ön är inte större än att det bara tar 20 minuter att promenera över den. Jag har läst att på Koh Lipe härskar stillheten, stranden är så bländande vit att det gör ont i ögonen och snorkling är en given aktivitet. Här ska vi fira Teknik-Tomas födelsedag. På Koh Lipe ska vi bo på Cafe Lipe.

Koh Bulon
Ön är enligt många en Robinson ö, en liten paradis ö. Ön ingår i Petra nationalpark. Här ligger fantastiska stränder med kristallklart vatten. Hit reser man för att slappna av, sola, bada, äta god mat och läsa böcker eller snorkla på revet 5 meter från stranden. På Koh Bulon ska vi bo på Pandsand-resort.

Koh Ngai
Ön är den sydligaste ön i provinsen Krabi och är det perfekta stället för lugn och ro. Ett givet utflyktsmål som vi kommer göra är att ta en båt till Smaragdgrottan(Emerald cave), på Koh Muk, där en guide tar en genom mörkret i det varma vattnet och fram till en vacker lagun. På Koh Ngai ska vi bo på Coco-Cottage.


Jag hoppas att jag kan skriva lite på bloggen under de tre veckor jag är på resande fot.

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar