onsdag 20 januari 2010

Google Street View

Enligt tidningen Computer Sweden släpper Google sin karttjänst Street View för svenska städer imorgon, torsdag 21 januari. Med Google Street View kan man promenera runt virtuellt i flera städer. Nu återstår att se om Street Viw är bättre än Hitta.se eller Eniro's likvärdiga tjänster.

Så här skriver Computer Sweden:
Tjänsten innebär att användaren kan vandra runt i en virtuell version av staden och bygger på fotografier tagna på gatunivå. En rad städer runt om i världen har redan motsvarande tjänst, men CS erfar nu att den alltså släpps i en svensk version i morgon, torsdag.Stockholm är med redan från lanseringen, men det är oklart vilka fler städer som täcks. Tjänsten bygger på fotografier tagna från de specialbyggda så kallade Googlebilarna, vanliga personbilar försedda med kameror riktade åt alla håll. Bilen har setts både i centrala Stockholm och i vissa närförorter.

Frågan är dock om Street View Sverige kommer väcka sådan entusiasm som när den först släpptes internationellt. Både Eniro och Hitta.se har sedan en lång tid tillbaka motsvarande tjänster i Sverige. Det återstår att se om sökjätten kommer släppa några funktioner som de svenska konkurrenterna inte redan har.

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar