onsdag 21 april 2010

Bergsbestigning och gungig båtresa

Måndag
Tidig måndag morgon närmare bestämt kl.02:00 åkte jag, Anne, Lalla med minibuss till vulkanen Mount Batur och klättrade uppför berget mitt i natten
för att se soluppgången. Vi hade en guide med oss upp och för en annan som inte är så vältränad så blev det några stopp uppför berget. Tänk er att vi gick uppför längs smala stigar och det var becksvart. Det enda ljus vi hade var varsin ficklampa. Det var en häftig syn att se alla med sin ficklampor. Vi var som ett lysande pärlband upp för berget eller som Anne sa:
- Det ser ut som ett luciatåg.

Väl uppe så fanns det gott om apor men tyvärr så var det för molnigt för att se solen gå upp. Men när allt kommer omkring så var det nog häftigast att klättra i mörkret med bara ficklampans ljusstråle som ljuskälla.

Uppe på berget visade vår guide oss vulkanens krater.
Jag gick inte så nära kanten...det var nyligen här som en svensk ramlade ner och dog.

Om vägen uppför berget satte igång flåset så var det lätt som en plätt nerför.

Tisdag
Vi checkade ut från hotellet i Lovina och åkte vidare till Gili-öarna. Gili-öarna består av tre öar och vi ska bo på Trawangan.

Båtturen på fyra timmar till Trawangan var regnig och väldigt gungig.

När vi kom till Trawangan i tisdags kväll så satte sig Teknik-Tomas och Lalla i en bar och Anne och jag gick och fixade boende.
När vi kom tillbaka till baren så var våra ”män” rätt så spaka. De skulle beställa öl i baren men det enda som baren kunde erbjuda var:
Sprite
Coca-Cola
Magic mushroom
Marijuana
Kokain
Det blev ingen beställning i den baren.

Onsdag
Här på Trawangan och bor vi på Good Heart Bungalow som ligger vid havet. Idag har det varit beachen hela dagen. Vi har längtat efter en hel dag med sol eftersom vi har haft en hel del regn till och från första vecka.


Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar