måndag 9 augusti 2010

Historien om YouTube

YouTube grundades av Chad Hurley, Steve Chen och Jawed Karim, som alla tre var tidigare anställda på företaget PayPal. Innan PayPal, studerade Chad Hurley design på University of Pennsylvania. Chen och Karim studerade datavetenskap tillsammans på University of Illinois at Urbana-Champaign. Domännamnet ”YouTube.Com” aktiverades den 15 februari 2005 och webbsidan utvecklades under nästföljande månader. Skaparna erbjöd allmänheten en förhandstitt på sajten i maj 2005, och sex månader senare gjorde YouTube sin officiella debut på nätet.

Den 9:e oktober 2006 meddelades att företaget YouTube skulle bli uppköpt av Google för dryga 1,65 miljarder i aktier. Uppköpet och överenskommelsen mellan Google och YouTube togs i kraft efter att YouTube presenterat tre delmoment i samarbete med olika mediaföretag för att undvika hot av uppkommande copyrightstrider och stämningar. YouTube kommer att fortsätta att agera oberoende och företagets idag över 67 anställda och företagets grundare kommer att fortsätta arbeta i företaget. Affären med Google slöts och gjordes klart den 13:e november 2006 och var fram till det datumet Googles största affär genom tiderna.
Info hämtad från youtubevideo.

Se youtubeklippet The history of Youtube.Den mest sedda videon någonsin på Youtube är blott 16-åriga Justin med musikvideo Baby.
Den har hittills 279 648 438 visningar.Det mest sedda klipp som inte är en musikvideo är "Charlie bit my finger".
Den har hittills haft 217 734 309 visningar.Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar