torsdag 21 juli 2011

Malmö here we come


De första semesterdagarna beger vi oss ner till Malmö för att hälsa på dottern och "mågpojken" som är i Skåne under sommaren.

Jag har aldrig varit i Malmö utan bara åkt igenom för att komma vidare till Danmark.
Jag har surfat lite på Malmö stads webbsida för att se vad man som turist kan se och göra i Malmö. Här nedan är några ställen som jag tänkt mig besöka .

Ribban, på gångavstånd från centrum ligger Ribersborgs sandstrand eller "Ribban" i folkmun. Här finns långgrunt vatten och härliga stora grönområden. Parken och stranden anlades i mitten av 1920-talet. Det vackra Kallbadhuset från 1898 är ett populärt besöksmål, för både badare och cafégäster. Här kan besökare njuta av salta bad och en vedeldad bastu året om.


Turning Torso är Sveriges och Nordens högsta skyskrapa. Den är 190,4 meter hög och har 54 våningar. Byggnaden är ritad och konstruerad av arkitekten Santiago Calatrava och ägs av HSB. Turning Torso började byggas sommaren 2001 och invigdes den 27 augusti 2005.
I folkmun kalllas Turning Torso för Torson eller TT.

Chokladfabrik med Sveriges enda chokladmuseum, där kan man passa på att avnjuta varm choklad, chokladfondue eller något lättare att äta i Chokladfabrikens kafé.
Malmö chokladfabrik är Sveriges enda chokladmuseum med egen tillverkning av choklad samt försäljning.

Och vad passar bättre än att avsluta inlägget med Malmös stolhet Zlatan.
Lyssna och rys till Lasse Granqvists referat med Zlatans berömda klackmål i EM 2004.


Over and out L8

2 kommentarer:

 1. Trevligt för en skåning att se dina bilder! Ha det så trevligt och njut av den god chokladen!

  Apropå Turning Torso så passar det för att göra en hel del trevlig matematik. Om någon mattelärare läser detta så kan jag rekommendera en artikel från Nämnaren http://ncm.gu.se/pdf/namnaren/3439_06_2.pdf
  Vill man bygga en modell finns det en byggsats i Sydsvenskan:
  http://www.sydsvenskan.se/bostad/article94856.ece

  SvaraRadera
 2. Tack Ingrid, jag ser framemot att besöka Malmö. Och tack för tipset med Turning Torso, det ska jag förmedla till min kollega som är matematikutvecklare i Eskilstuna.

  SvaraRadera