måndag 11 juli 2011

Paganinikontraktet

Jag har läst boken Paganinikontraktet av författarpseudonymen Lars Kepler.
Bakom pseudonymen döljer sig Alexandra och Alexander Ahndoril.

Paganinikontraktet är deras andra bok. Deras fösta bok heter Hypnotisören, se tidigare blogginlägg "Hypnotisören".

Boken beskrivs så här:
I en paradvåning på Östermalm hittas generaldirektören med ansvar för svensk vapenexport hängd. Allt tyder på självmord. Men fallet har många förgreningar och oväntade vändningar. Den unga chefen för Svenska Freds- och skiljedomsföreningen Penelope Fernandez seglar i skärgården med sin pojkvän och syster. Idyllen krackelerar snabbt. De visar sig vara förföljda av en ”problemlösare”, en iskall yrkesmördare. Att det finns samband med generaldirektörens förmodade självmord kommer kanske inte som en överraskning. Mer eller mindre sanktionerade vapenleveranser till korrupta diktaturer i Afrika är en av storyns huvudingredienser.

Mitt omdöme om boken
Jag tycker att boken är välskriven och spännande in i det sista.
Det är ett fotografi på fyra personer som tagits i smyg som är länken mellan ond bråd död och polisens jakt på ”problemlösaren”. Och alla som problemlösaren jagar är bundna till Paganinikontraktet.
Om man söker på Paganini på wikipedia så är Paganini kanske den mest mytomspunna violinisten genom tiderna. Hans häpnadsväckande skicklighet ledde till påståenden om att han sålt sin själ till Djävulen.

Jag ger boken 3 av 5 hängmattor


Provläs boken på smakprov.se

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar