söndag 18 mars 2012

Sånt är livet i Mexico

Växt- och djurlivet
Det är väldigt grönt och frodigt i den delen av Mexico som vi är.
Jag har sett många vackra blommor, buskar och träd.
Jag har även sett en hel del olika arter av fåglar. Pelikanen är häftig att se när den spanar ut över havet efter mat. Det finns gott om ödlor här från små till riktigt stora men de verkar harmlösa och är vackra att se på.Strandlivet
Här är underbara stränder och vattnet är turkosblått. Det fläktar ständigt behagligt från havet så det är lätt att du bränner dig. Ett dopp i havet svalkar faktiskt av och det är väl 26-28 grader i vattnet just nu. På stranden finns olika matställen och barer att välja på och många är byggda som en palapas.
Här hoppar jag i det blå efter en joggingtur längs stranden.


Restauranglivet
Maten är så god och det finns ett stort utbud av olika matställen. Vi har valt att prova på allt ifrån deras gatuköksmat som serveras från transportabla vagnar till rena restaurangställen. Det är prisvärt men mest mexikanskt blir de nog faktiskt från de sk gatuköken och våra magar ha mått sååå bra. Det du behöver tänka på och fråga när det serveras olika såser är hur "heta" såserna är. Vi har hunnit på att prov-äta allt för starka såser så det hade varit klokt att fråga innan vilken som var extra het.

Nattlivet

Ja, själva nattlivet har vi inte provat på ska väl villigt erkännas. Men en tidig morgon vid sjusnåret när vi var ute och tog en promenad så hördes musik på hög volym från ett ställe på huvudgatan så gästerna där höll fortfarande på att parta. De hade kanske förpartat på partybussen som åker runt här i Tulum.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar