fredag 30 mars 2012

Appen Mitt Tele2

Jag har laddat ner appen Mitt Tele2 i min iPhone, finns även för Android.
Med appen kan du hålla koll på din förbrukning.


Med appen kan du:
- koppla abonnemang till ditt konto
- se abonnemangsinformation
- se förbrukning
- se tilläggstjänster
- se dina fakturor

Gör så här
För att använda appen måste du ha ett konto på Mitt Tele2. Har du inte redan ett konto kan du skapa ett i appen eller gå in på tele2.se/mitt-tele2.
Du kan ladda ner appen direkt i mobilen genom att klicka på bilderna nedan eller läsa av QR-koden.



 

onsdag 28 mars 2012

Utmanare till Wordfeud

Spelet Wordfeud blev ju en riktig hit och nu har det kommit två utmanare.
Utmanarna är Rumble och Draw Something.

Rumble
Rumble är ett spel för två personer där du ska försöka hitta så många dolda ord som möjligt på två minuter. Du får se en spelplan med 4 x 4 bokstäver och nu ska du hitta så många ord du bara kan i detta ordpussel. Du kan läsa orden uppåt, neråt, snett och korsa ordets väg med sig själv.
För att "lägga" ett ord, drar du helt enkelt fingret från första tills sista bokstaven, och däremellan på övriga bokstäver, dvs du bokstaverar ordet.
Summan du får beräknas utifrån bokstavspoäng, ordlängd och bonusbrickor. Poängsystemet är för övrigt exakt detsamma som för Wordfeud.
Ladda ner appen Rumble.

Draw Something
Draw Something påminner om Pictionary. Det börjar med att du får välja mellan tre olika engelska ord, därefter ska du rita en teckning som föreställer det valda ordet. Din motspelare ska sedan försöka lista ut vad du har ritat
Ladda ner appen Draw Something.


söndag 25 mars 2012

Posten i Office

Jag läste på posten.se att det nu går med en enkel knapptryckning att förvandla ett dokument i Office på datorn till ett riktigt brev.

 
Så här står det på deras webbsidan:
Skicka fakturor, nyhetsbrev och andra brev direkt från Microsoft® Word. Posten i Office har utvecklats tillsammans med Microsoft® och fungerar om du har Microsoft Office 2010 eller 2007.

När du laddar ner Posten i Office skapas en flik i Word, Excel och Outlook med funktioner för att skapa brev och adressfiler. Skriv ditt brev i Word, exportera kontakter i Outlook och skapa adressfiler i Excel. När brevet är klart går du vidare till eBREV Webb där du laddar upp adressfil, betalar och skickar direkt från datorn. Vi ser till att breven skrivs ut, läggs i fönsterkuvert och delas ut av brevbäraren. Självklart ingår porto.
Ladda ner Posten i Office.

Så fungerar Posten i Office

tisdag 20 mars 2012

Havssköldpaddor och floating

I söndags och idag, måndag, har vi varit iväg på utflykter.

Snorkling och havssköldpaddor
I söndags tog vi lokalbussen, Colectivo, till Akumal. Akumal är känt för att de har havssköldpaddor i Akumal Bay. Det var ca 2,6 mil från där vi bor till Akumal och kostade endast 15 kronor/person. Det är mycket billigt att åka med Colevtivo. I Akumal gick vi ner på stranden och så var det bara att ta på sig snorkeln, cyklopet och simfenorna och simma ut 50-100 meter så såg vi både fiskar och så klart jättestora havssköldpaddor. Wow!
Det var otroligt att se dessa gigantiska havssköldpaddor som majestätiskt tog sig fram. Tyvärr så har jag ingen undervattenskamera utan här nedan är ett youtubeklipp från en annan som har snorklat i Akumal och sett havssköldpaddor. Det är svårt att se på filmen att de är så stora. Jag var i flera gånger och snorklade och sista gången såg jag även en stingrocka som svepte fram längs botten.



Forest and float
Idag, måndag, hade vi bokat en guidad tur till naturreservatet Sian Ka'an. Det fanns olika aktiviteter att välja på. Vi hade bokat aktiviteten Forest and float. Vi blev upphämtade vid hotellet och sen åkte vi i ca 20 minuter till Muyil. I Muyil bor många mayaindianer. Vi hade en guide, Antonio, från Muyil som pratade mycket bra engelska. Antonio som är mayaindian berättade om mayaindianerna förr och nu, om templen som ligger i djungeln och om olika växtligheter medans vi gick i djungeln.
Promenaden i djungeln ledde fram till en lagun med alldeles turkost vatten. Vi åkte en mindre båt över hela lagunen tills vi kom till en smal kanal som mayaindanerna hade grävt. Genom  den kanalen kom vi till ytterligare en lagun som hade lika turkost vatten. Det var sagolikt vackert. Tänk vad naturen kan skapa!
Från den här lagunen gick det också en kanal men den var helt skapad av naturen och ledde tillslut ut i havet.
Vid kanalens början stannade båten och vi fick flytvästar och hoppade i kanalen som också hade sötvatten som lagunerna. Vi flöt bara i vattnets strömmande takt. Det var så avkopplande och samtidigt häftigt. Vi flöt längs med kanalen i ca 40 minuter och på ett ställe stod Antonio och tog emot oss.

Nu fick vi promenera ca 10 minuter tillbaka till båten. Båten åkte tillbaka samma väg som vi hade kommit.
Dagen avslutades med en god och typisk mayalunch.

söndag 18 mars 2012

Sånt är livet i Mexico

Växt- och djurlivet
Det är väldigt grönt och frodigt i den delen av Mexico som vi är.
Jag har sett många vackra blommor, buskar och träd.
Jag har även sett en hel del olika arter av fåglar. Pelikanen är häftig att se när den spanar ut över havet efter mat. Det finns gott om ödlor här från små till riktigt stora men de verkar harmlösa och är vackra att se på.



Strandlivet
Här är underbara stränder och vattnet är turkosblått. Det fläktar ständigt behagligt från havet så det är lätt att du bränner dig. Ett dopp i havet svalkar faktiskt av och det är väl 26-28 grader i vattnet just nu. På stranden finns olika matställen och barer att välja på och många är byggda som en palapas.




Här hoppar jag i det blå efter en joggingtur längs stranden.


Restauranglivet
Maten är så god och det finns ett stort utbud av olika matställen. Vi har valt att prova på allt ifrån deras gatuköksmat som serveras från transportabla vagnar till rena restaurangställen. Det är prisvärt men mest mexikanskt blir de nog faktiskt från de sk gatuköken och våra magar ha mått sååå bra. Det du behöver tänka på och fråga när det serveras olika såser är hur "heta" såserna är. Vi har hunnit på att prov-äta allt för starka såser så det hade varit klokt att fråga innan vilken som var extra het.

Nattlivet

Ja, själva nattlivet har vi inte provat på ska väl villigt erkännas. Men en tidig morgon vid sjusnåret när vi var ute och tog en promenad så hördes musik på hög volym från ett ställe på huvudgatan så gästerna där höll fortfarande på att parta. De hade kanske förpartat på partybussen som åker runt här i Tulum.



onsdag 14 mars 2012

Alla goda ting är tre

Ni som följer min blogg kommer se att jag nu under två veckor kommer skriva från min resa i Mexico och inte så mycket om IKT.
Här i Mexico har jag upptäckt tre goda ting och de tre goda tingen framgår säkert av bilden ovan.
Men självklart finns det massor annat jag kan lyfta fram men jag nöjer mig så här så länge.

tisdag 13 mars 2012

Viva la Mexico

Ja, nu har vi varit i Tulum, Mexico i fyra dagar.
Vi har hittills haft fyra fantastiska och händelserika dagar.

Vi bor bra med rent och fräscht rum och så har vi en egen hängmatta ute på vår terass.
Vi har varit till två olika stränder och de är otroligt vackra och det är knappast någon trängsel här inte.

Maten är god och deras guacamole är bara sååå fantastisk!
Vi har hunnit med att se en hel del under dessa dagar.
Idag måndag har vi cyklat till Maya ruinerna och sedan cyklade vi vidare till grottan Grand Cenote för att snorkla och se stalaktiter och stalagmiter.

 
Händelserikt med Teknik-Tomas del 1
När Teknik-Tomas är med händer det både det ena och det andra. Redan i säkerhetskontrollen in i Mexico ifrågesatte de vad Teknik-Tomas hade "smugglat" in. Teknik-Tomas förklarade på sitt oskyldigaste sätt att det var snus och ingenting annat. Han drog ett klassiskt Pippi Långstrump citat kan man säga: "Utan snus försmäktar jag på denna ö". Och visst fick Teknik-Tomas ta med sig sitt snus till sist.

Händelserikt med Teknik-Tomas del 2
När vi anländer till stranden första dagen säger Teknik-Tomas: -Helvete, kolla Lotta!
Och vad visar han upp om inte en skapligt hål i grenen på sin badshorts.

Ja, det var bara för Teknik-Tomas att knipa den dagen på stranden.

Händelserikt med Teknik-Tomas del 3
När vi kommer tillbaka efter första dagen på stranden så hade förstås Teknik-Tomas bränt sig...vi fick ett armband på stranden när vi bokade solstolar och titta på bildspelet nedan så ser du tydligt Teknik-Tomas märke efter bandet.

Ja, ja undrar vad som ska komma härnäst...



Over and out L8

tisdag 6 mars 2012

Hängmatta och flip flop

Tjoho, på torsdag bär det av mot Tulum, Mexico.
Tulum ligger i sydöstra Mexico på östra Yucatánhalvön där Karibiska havet möter land.

Den palmkantade vita stranden i Tulum omnämns ofta som en av världens finaste stränder.

Så här beskrivs Tulum

Staden Tulum är en ruinlämning från mayaindianerna och det speciella med just Tulum är att det ligger vackert beläget vid havet. Tulum påstås vara en hamnstad under mayatiden och har olika arkeologiska mayabyggnader i form av palats, tempel mm. Det enda Mayaruinerna i världen som ligger vid ett hav ligger på en hög klippa vid karibiska havet. Men kanske det som främst lockar besökare till Tulum är de långa vita stränderna där du sällan behöver trängas med andra soldyrkare och de små mysiga pousadorna som ligger utmed stränderna.

De första fem nätterna ska vi bo på Don Diego de la Selva.
Och tänk att det vimlar av hängmattor där vi ska bo. Jag tror bestämt Teknik-Tomas har valt boendet med omsorg : ) det är till och med en hängmatta inne på rummet, så nära paradiset som jag kan komma.

Så på torsdag sparkar jag av mig stövlarna och sticker ner mina fötter som har nymålade tånaglar i ett par flip flop.
Och i hängmattan trallar jag på 
Bailando, bailando...

söndag 4 mars 2012

Let’s dance med appen Autodance

Så klart du kan dansa!

Testa appen Autodance-Just dance 3 så får du se att alla kan dansa.
Med appen spelar du in 4 olika klipp på ca 8 sekunder var, du väljer att spela in vad som helst, sen väljer du musik utifrån på tre olika musikstycken. Nu laddas din musikvideo upp.
Voila!
Nu har du gjort din egen musikvideo : )

Jag sa ju det, ALLA KAN DANSA!

Här är två videoklipp som är gjorda med appen.