söndag 30 januari 2011

Burns night med haggis och whiskey

I fredags var jag, Teknik-Tomas och tre andra par bortbjudna till familjen Hunters på Burns night. Vi hade en mycket trevlig kväll och nu vet jag vem Robert Burns var.

Burns night är det närmaste man kan komma Skottlands nationaldag. Man firar nationalpoeten Robert Burns födelsedag i januari. Robert Burns är en av de mest älskade och beundrade av de skotska poeter, som blandade de allvarliga, den romantiska, och det komiska i hans många verk. Robert Burn levde på 1700-talet och är mest känd för den sång som sjungs på tolvslaget på nyår i engelsktalande länder; Auld Lang Syne(Old long since).Maten på Burns night måste ha vissa viktiga livsmedel. Dessa är haggis, en skotsk delikatess, haggis brukar åtföljas av gula rovor(kålrot). Och till varmrätt serveras gärna lamm. En typisk Burns night har tillgång till massor av whiskey för gästerna och många skålar blir det under kvällen, med början med en skål för Burns.

Det var till och med whiskey på haggisen!!
Jag kan ju säga att det manliga sällskapet såg till att hålla Burns ande högt ; ) under kvällen.


Over and out L8

2 kommentarer:

  1. Hehehe.....Jag kan föreställa mej det!! Vad fick ni kvinnor dricka då? För jag antar att ni inte gillar Whiskey´n lika mycket som gubbarna gjorde!!

    SvaraRadera
  2. Näe, jag avstod whiskey'n och fick gott rödvin istället.

    SvaraRadera