lördag 1 januari 2011

Vad händer 2011?

Johan Hallsenius , Computer Sweden, har putsat kristallkulan och har skrivit ett artikel om vad han tror kommer hända under 2011.
Här är några av Hallsenius förutsägelser för 2011:

Virtuella möten blir vardag
2011 blir året då alla former av virtuella möten slår igenom på allvar. Tekniken blir så tillgänglig att man börjar använda videokonferenser inte bara internt i företag, utan också i möten med deltagare från olika företag och organisationer.

Pekplattan lyfter och faller
Just nu råder en fantastisk hajp när det gäller pekplattor i allmänhet och Ipad i synnerhet. Det gäller framför allt i tidningsföretag, som hoppas att pekplattan ska bli den elektroniska kanal där man faktiskt kan ta betalt av användarna för innehåll. Hajpen kommer att växa till sig ytterligare under det första halvåret. Men under det andra kommer eftertankens kranka blekhet. I Bonniers och Schibsteds styrelserum kommer pannorna att ligga i djupa veck när försäljningsprognoserna för få Ipadprenumerationer grusas.

Debatten om it i skolan tar fart
I kommun efter kommun, skola efter skola förses alla elever med varsin dator. De googlar, chattar, spelar, facebookar och nätmobbar. Men ytterst sällan kommer datorerna till användning i själva undervisningen. Efter sommarn bryter en pedagogisk debatt ut där utbildningsminister Jan Björklund som omväxling hamnar på samma sida som de lärare som inte vill ha några förändringar i skolan. Mot dem står hundratusentals föräldrar, elever och skattebetalare som undrar varför datorerna över huvud taget köptes in om de inte kommer till nytta?

Jag hoppas verkligen inte att Hallsenius förutsägelser slår in angående "Debatten om it i skolan tar fart".

Läs hela Hallsenius artikel, Spänn fast säkerhetsbältet här har du 2011.

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar