tisdag 18 januari 2011

Florens och nätverkande

På torsdag åker jag och en kollega till Florens för att med representanter från 7 olika länder formulera en 3-årig projektplan samt skriva en ansökan om medel från Internationella Programkontoret. Projektet ska vara ett multilateralt nätverk gällande barns gynnsamma uppväxtvillkor. Projektet bygger på nätverkande dels via årliga träffar samt till största delen via IT.

Själva nätverkandet är under hela fredagen och istället för att åka hem direkt på lördag passar jag och kollegan på att betala för en extra natt och försöka hinna se lite av Florens.
Florens är listad som världsarvsstad av FN-organet UNESCO så det vore ju synd om vi inte hann med några sevärdheter.

Här är tydligen några ”måsten” att uppleva i Florens
Duomo, Florens världsberömda katedral, ska vara både magnifik i sin storlek och detaljrikedom. Katedralen är till stora delar gjord i marmor och räknas som ett av Italiens vackraste byggnadsverk, tillsammans med lutande tornet i Pisa och Colosseum i Rom.

Mittemot Duomo, på Piazza San Giovanni, ligger Baptisteriet som anses vara Florens äldsta byggnad. Här döptes barnen och blev stadsmedborgare. Här ska man tydligen kolla in portarna och gå in och uppleva kupolen från insidan.

I Galleria dell''Accademia, finns Davidstatyn, ett av renässansens mästerverk av Michelangelo.

Stadens äldsta kyrka, San Lorenzo, har sitt ursprung från runt 400 e.Kr. och här kan man kolla på konstverk av bland andra Donatello. I anslutning till kyrkan ligger Medicikapellet som är köpmannafamiljens mausoleum.

Ponte Veccio(”gammal bro”), är ett fiorentinskt landmärke som byggdes på 1300-talet och mer eller mindre hållit sig intakt sedan dess.

Se videoklipp om Florens.


Over and out L8

1 kommentar:

  1. Lycka till med projektet och hoppas att ni får några härliga dagar i Florens!

    SvaraRadera