söndag 27 september 2009

Teknik som tilltalar en hönsmamma

Jaha, då är det nedräkning inför sonens femmånaders resa till Asien.
Sonen har införskaffat en minilaptop inför sin resa, vilket mamma och pappa tycker känns tryggt. Nu kan vi och hans vänner komma kontakt med honom på ett helt annat sätt. Skype är installerat på hans dator så nu ska väl hönsmamman kunna skicka iväg sonen.


Vad var det då för dator sonen köpte?Jo, den heter Asus Eee PC och väger mindre än ett kilo och är knappt större än en pocketbok, så söt, men säg inte det till sonen.

Sajten idg.se har gjort en test på datorn och den fick betyget 4,8 av 5 möjliga. Här är ett utdrag från sajten:
"Den har Openoffice, Firefox, mejlklienten Thunderbird och Skype. Ingenting i Eee PC är låst eller förbjudet för användaren att lägga sig i, så för de som vill rota runt är det bara att sätta igång.
Men inget av det spelar någon större roll när priset kommer på tal. Knappa 3000 kronor för en minilaptop som i många fall är tillräckligt kraftfull för att ersätta en fullstor dator är inget annat än ett vrakpris. Som en liten och nätt surfterminal eller extra dator att ha med sig ut på fältet är Eee PC helt enkelt oslagbar. Asus Eee PC träffar som en pil rakt i nördhjärtat. Den är rolig och charmig, förvånansvärt användbar och förmodligen den mest prisvärda datorn som går att hitta på markaden just nu. Ett givet köp."

Läs mer om idg.se test av Asus Eee PC.

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar