När jag bakar dubbelsats bullar tackar jag tekniken, eller Electrolux, för assistenten. Assistenten är ingen nymodighet, den har funnits sedan 50-talet och min har nog närmare 30 år på nacken och fungerar utmärkt.
Jag häller bara i ingredienserna och så gör min assistent jobbet med att knåda degen till en perfekt vetedeg.
Det som slår mig när assistenten först blandar degspadet är det lilla magiska paketet KronJäst.
Sedan 1893 har Jästbolaget utvecklat, tillverkat och levererat KronJäst till svenska kök och bagerier. Att det överhuvudtaget blir t ex bullar kan vi tacka jästen för. Det är lite svårt att fatta dessa jästsvampar som inte ser aptitliga ut kan göra underverk.
Resterande jobb att kavla ut, bre smör, strö på socker och kanel samt forma till bullar är fortfarande ett hantverk som inte min assistent klarar av.
Medan en doft av nybakade buller sprider sig i huset tänker jag på det lilla fantastiska paket KronJäst som gjort underverk med bullarna.
Overr and Out L8
Hej
SvaraRaderaRoligt att du har en Assistent. Med en tillsats kan du pressa olja från raps, solros, sesam och många fler frön med olja i.
Kolla min hemsida http://www.oilpress.com/typ20.htm
Hälsning Bengt Jonsson