söndag 20 juni 2010

I Flickr blev jag en prinsessa

Ja, nu har jag provat på webbtjänster Flickr och den var lätt att lära sig använda. Här är en länk till Kom igång guide för Flickr.
Jag vet fortfarande inte vilket av webbtjänsterna som jag förordar Flickr eller Picasa men det behöver jag kanske inte ta ställning till utan jag använder helt enkelt båda två.

Se youtbeklippet hur man använder Flickr.
Flickr och upphovrätt
Vad är det som gäller med mina foton i Flickr?

I Flickr kan jag välja att mina bilder är helt privata. Men vill jag dela med mig av mina bilder till flera så kan man välja att sätta en speciell licens på sina bilder som kallas Creative Commons (CC). Detta är en speciell licens typ som skapades 2002 i USA just för att standardisera användandet av upphovsrättsmaterial. Creative Commons(CC) har vissa licensnivåer och du kan som upphovsman kommunicera vilken nivå ditt material skall ha.
Så beskriver CC själva vad de gör och vad deras ”produkt” innebär:
Creative Commons (CC) är en icke-vinstdrivande organisation som erbjuder verktyg som låter artister, forskare och andra på ett enkelt sätt markera att de, helt eller delvis, vill dela med sig av sina verk.
Detta genomförs rent praktiskt genom ett enkelt system av licenser. Upphovsmannen väljer vilka rättigheter hon eller han vill erbjuda och för en licens som passar hennes eller hans önskemål.

Att erbjuda sitt verk under en Creative Commons-licens innebär inte att man avsäger sig sin upphovsrätt. Det innebär i stället att man erbjuder några av sina rättigheter till vem som helst, men bara på vissa villkor.Vilka är då dessa villkor? Creative Commons hemsida låter dig välja bland de villkor som listas nedan och skapar sedan en licens som du kan använda för dina verk.
Info hämtad från mjukvara.se
Hur gör du med dina bilder i Flickr?

Prinsessa i Flickr inga problem
Inspirerad efter kronprinsessans bröllopsyra lekte jag med ett foto i Flickr.
Alla flickor ha väl någon gång drömt att få vara en prinsessa.

Over and out L82 kommentarer:

  1. Åhhh, så vackert! :D Jag vill också ha!

    SvaraRadera
  2. He,he du får gå in på flickr och fixa dig en krona ; )

    SvaraRadera