fredag 14 augusti 2009

Landstinget Sörmland twittrar och bloggar

Twitter
Med twitter(en mikroblogg där besökarna kan följa postade inlägg på max 140 tecken) vill Landstinget Sörmland nå fler sörmlänningar. Tanken är att twitter ska fungera som komplement till bland annat webbnyheter och pressmeddelande. Användningen av twitter gör det möjligt för medlemmarna att prenumerera på landstingsinformation och göra informationen till en del av sin egen startsida.

Bloggen
Landstinget Sörmland har påbörjat ett arbete för att nå ökad dialog med medborgarna. Nu lanseras en ny blogg med syfte att göra sörmlänningarna delaktiga i skapandet av landstingets nya webbplats. Webbplatsen ska stå färdig våren 2010 men redan nu får besökarna möjlighet att påverka innehållet på webbplatsen genom att lämna kommentarer, idéer och synpunkter på bloggen.
Bloggen är en del av den satsning som landstinget gjort för att hitta nya informationskanaler och sätt att kommunicera. Det pågår också ett arbete med att se över användningen och möjligheten med film, youtube och chatt.


Här är webbadresserna:


Härligt med ett landsting som använder digital teknik!


Over and out L8

3 kommentarer:

 1. Jo, jag tycker också det är bra att landstinget bloggar. Felet med landsting och kommun är ju att man informerar, aldrig kommunicerar och det stämmer illa i en tid när miljoner människor kommunicerar varje dag.
  Problemet är - vem är Landstinget? en bra blogg är ju väldigt personlig. Att blogga med Landstinget känns overkligt. Jag tror offentlig sektor måste våga vara mycket mer personlig, individuell, hur det nu ska gå till??
  Götilda

  SvaraRadera
 2. Hej Götilda

  Tack för din kommentar!
  Precis som du skriver brukar landsting och instutionella medier snarare informera än kommunicera. Vi försöker bli bättre på det och öka dialogen med medborgarna. Den nya bloggen syftar enbart till att fånga upp besökarnas kommentar och synpunkter på arbetet med den nya webbplatsen.
  Landstingets verksamhet är otroligt omfattande, därför har vi valt att skapa en blogg kring ett ämne, nya webbplatsen. Det gör det enklare för oss att vara personliga och för besökaren att kommentera specifika ämnen.

  Jag hoppas att du vill följa vårt arbete via bloggen och ge oss värdefulla tips. Får jag lov att publicera din kommentar även på vår blogg?
  Vi nås på webbredaktionen@dll.se

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta
  Kul att du har uppmärksammat landstingets blogg och twitterkanal.
  På fredag kommer vi vara med i P4 Sörmlands vid 11-tiden och tala om vår medverkan på twitter. Lyssna gärna.

  SvaraRadera