onsdag 3 mars 2010

Barnprogram jag minns...

Blev nostalgisk när jag var ute på youtube och hittade mina barndoms barnprogram från 70-talet.
Det gjordes otroligt många bra barnprogram på 70-talet.

Vem kommer inte ihåg:
Beppes Godnattstund med Beppe Wolgers, Kraman, Busan, Gäspan och Sigrid som ropade: " Fääärdig!"Kapten Zoom, Galaxer i mina braxer, sa Kapten Zoom!
Det handlade om rymdmannen Kapten Zoom som kommer till jorden för att undersöka människorna.Fablernas värld, varje program började med ugglan som med orden ”Simma lugnt” också avslutade programmet.Kalles klätterträd: "Mitt i stan bor en kille som heter kalle - Kalle har ett träd som han kallar sitt eget. Han sitter däruppe och drömmer och fantiserar om allt möjligt och om Emma. Emma finns bara i fantasin, men hon är fin , tycker Kalle. Under trädet sitter morfar och läser tidningen - morfar tycker om att läsa om allt nytt som har hänt...Kalle han gillar att mest ligga stilla i toppen och sakta gunga som vinden la la la lalalalalala"Herkules Jonsson storverk: Den gick som adventskalender och handlade om sjuårige Herman Jonsson och hans föräldrar, pappan bilmekanikern och mamman kontoristen. En dag skall pappan och sonen sätta mamman på prov och se hur fort hon kan stenografera. De använder termer som är vanliga när man jobbar som bilmekaniker. I hastigheten skriver mamman fel, "överliggande kramaxel, kalasvev och bubbla förknasare". Detta visar sig vara en magisk ramsa som gör Herman till hjälten Herkules och pappan till en sjuåring.Från A till Ö, Hedvig Hök flyttade in i en kvarglömd arbetsvagn ute i skogen. I ett rede på taket bodde ugglan Helge. Hedvig hade en märklig bildtelefon(i alla fall på 70-talet var den märklig), där man kunde se den man pratade med på en TV-skärm. Programmet handlade om olika svåra ord, varje avsnitt behandlade ord med en bestämd begynnelsebokstav i alfabetisk ordning.
Professor Baltazar, programmet kretsade kring en professor som med hjälp av en universalmaskin hjälpte sina vänner att lösa de problem som uppstod i staden de bodde i.Ville, Valle och Viktor: Programmet handlade om de hemlösa artisterna Ville och Valle och den levande dockan Viktor som gav sig ut i samhället för att ta reda på hur saker och ting fungerar, till exempel hur vi tar hand om vår miljö. Ofta sökte de hjälp i boken "Farfars praktiska råd".Det här vara bara ett litet urval...

Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar