tisdag 30 mars 2010

Molnet - är det bekant?

Nättidningen idg.se tar man upp vad modeordet Molnet i datorvärlden står för.
Läs utdrag här nedan:

Vadå moln?
Uttrycket ”molnet” kommer från det engelska begreppet cloud computing som betyder att program och filer inte lagras och körs på den egna datorn utan på centrala datacenter som nås via internet.

Man kan också kalla det webbaserade tjänster. Själva molnet-metaforen kommer ursprungligen från hur nätverksdiagram ritas upp - en bild som ofta påminner om ett moln.


"Är du trött på att oroa dig över att ditt 23-sidors säljdokument eller c-uppsatsen ska försvinna om datorn kraschar? Och har du ledsnat på att inte dina favoritapplikationer finns på jobbdatorn? Och ruttnar du på att fippla med usb-minnen varje gång en släkting vill ha ett par bilder ur ditt fotoalbum? Då är det hög tid att flytta ditt datorliv till molnet - på allvar. För faktum är att det mesta av det du gör lokalt på din dator går att göra via nätet. Men allt är inte frid och fröjd däruppe. En del saker lämpar sig fortfarande bäst på den egna datorn. Vi reder ut begreppen och visar dig hur du kan lätta smart mot molnet – utan att titta ner igen."
Läs hela artikeln.

Google sync en molntjänst
För alla som använder sig av Gmail och Google Calendar finns Google Sync. Tjänsten låter dig synkronisera informationen via det så kallade molnet.
Se youtubeklipp över hur det hela fungerar.


Over and out L8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar